+358 40 1259 291

Kannattaako yrittäjän ostaa #sijoitusasunto

20 touko, 2024 - Kirjoittaja: Janne Immonen

Kannattaako yrittäjän ostaa #sijoitusasunto

Johdanto

Tänään avaan keskustelua aiheesta, joka puhuttelee monia yrittäjiä: onko asuntosijoittaminen yritykselle järkevää. Olen itse sekä yrittäjä että kokenut asuntosijoittaja, ja aloitin asuntojen ostamisen vuonna 2014 perustaessani ensimmäisen yritykseni, joka keskittyi nimenomaan asuntosijoittamiseen.


KATSO VIDEO YOUTUBESTA

Ensiaskeleet asuntosijoittajana

Kun aloin sijoittaa asuntoihin, ostelin niitä sieltä täältä – aloittelevana sijoittajana en vielä noudattanut mitään erityistä strategiaa. Alkuun asunnot jäivät liian vähälle huomiolle ja usein kämppiä saattoi olla tyhjillään kuukausia kerrallaan. Tänä aikana opin, että asuntosijoittaminen vaatii huolellisuutta ja järjestelmällisyyttä.

“Alkuvaiheessa asunnot jäivät vähälle huomiolle, jolloin niitä saattoi olla tyhjillään kuukausia. Tässä vaiheessa opittiin, että sijoittaminen vaatii huolellisuutta.”

Systeemien rakentaminen

Yksi merkittävä käännekohta sijoittajaurallani oli selkeiden prosessien ja järjestelmien rakentaminen. Oivalsin, että kun asumis- ja vuokrausprosessit on standardoitu, asuntojen ja kiinteistöjen ylläpito helpottuu huomattavasti. Tämä mahdollistaa, että asunnot pysyvät tehokkaammin tuottavina eikä niitä jää tyhjilleen.

##Kokonaisten kiinteistöjen ostaminen

Jonkin ajan kuluttua päätin keskittyä kokonaisten kiinteistöjen ostamiseen. Huomasin, että yksittäisten asuntojen hallinnointi on usein työläämpää ja aikaa vievämpää, erityisesti kun tuli eteen remontteja tai piti neuvotella lupia taloyhtiöiden hallituksien kanssa. Kokonaiset kiinteistöt tarjosivat enemmän kontrollia ja usein myös parempaa tuottoa suhteutettuna vaivaan.

“Keskeinen oppi sijoittajaurallani oli keskittyminen kokonaisiin kiinteistöihin, mistä oli merkittävää hyötyä hallinnan ja tuoton suhteen.”

Strategiset valinnat – keskittyminen tietyille alueille

Päädyin keskittämään sijoituksiani tiettyihin kaupunkeihin ja alueisiin. Tämä mahdollisti syvemmän markkinaymmärryksen ja tehokkaampien järjestelmien rakentamisen. Alueellinen keskittäminen auttoi parantamaan sijoitusten hallittavuutta ja vähentämään riskejä.

##Veroedut yrityssijoittamisessa

Yrittäjänä yksi suurimmista hyödyistä asuntosijoittamisessa ovat veroedut. Yrityksen kautta tehdyt sijoitukset voivat vähentää verotettavaa tuloa merkittävästi, mikä on taloudellisesti järkevää. Tämä on erityisen tärkeää muistaa, kun suunnittelee pitkäjänteisesti yrityksen talouden hallintaa.

Alussa vaikeaa, mutta palkitsevaa

Ensimmäisen yritykseni aikaan ostin kolme asuntoa pelkästään sen takia, että sain yrityksen rullaamaan. Vuosien saatossa nämä investoinnit ovat kuitenkin maksaneet itsensä takaisin, eikä prosessi vaatinut lopulta kohtuuttomia ponnistuksia. Alussa on valmistauduttava tekemään töitä, mutta ajan myötä asuntojen hallinta ja kassavirta paranevat huomattavasti.

Asuntosijoittamisen pitkäaikainen luonne

Asuntosijoittamisen ymmärtäminen pitkäaikaisena sijoituksena on elintärkeää. Se ei ole nopea tie rikastumiseen, mutta se tarjoaa vakautta ja kasvua pidemmällä aikavälillä. Lisäksi, jos sinulla on jo olemassa oleva tulovirta, asuntosijoittaminen voi moninkertaistaa tulosi tehokkaasti.

Passiivinen tulo ja sen hallinta

Monet ajattelevat asuntosijoittamisen olevan täysin passiivista tuloa, mutta todellisuudessa se vaatii jatkuvaa huomiota ja hallintaa. Prosessien ja järjestelmien kehittäminen auttaa pitämään toiminnan sujuvana ja minimoi yllätykset. Passiivinen tulo vaatii aktiivista ylläpitoa.

Ulkoistaminen ja sen merkitys

Suosittelen myös harkitsemaan tehtävien ulkoistamista osana asuntosijoitusstrategiaa. Asuntoasioissa tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kiinteistönhallinnan tai vuokrauksen ulkoistamista, mikä voi vapauttaa aikaa ja resursseja muuhun toimintaan.

Asuntosijoittamisen kautta oma elämäni ja liiketoimintani ovat muuttuneet merkittävästi viimeisten kymmenen vuoden aikana. Niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää asuntosijoittamisesta, suosittelen tutustumaan uusiin valmennuksiimme. Lisätietoja löydät osoitteesta www.rockyourday.fi

Yrittäjänä asuntosijoittaminen tarjoaa mahdollisuuksia sekä taloudelliseen kasvuun että verohyötyihin, mutta vaatii sitoutumista, suunnitelmallisuutta ja järjestelmällisyyden ymmärtämistä.

Kirjailijasta

Janne Immonen

Janne Immonen on sociaalisesta mediasta ja TV:Stä tuttu sekä Rock Your Day:n perustaja. Janne on myös:

  • Valmentaja
  • Juuri EXITIN tehnyt yrittäjä
  • Hotellin omistaja
  • Kirjailija.

Vuonna 2015 Janne perusti ensimmäisen yrityksen, osti 12 asuntoa 1.vuoden aikana, joiden ansiosta pystyi jäämään töistä pois ja keskittymään yrityksen kasvattamiseen. Kalustettuja asuntoja tarjoava yritys nousi liikevaihdossa 2 milljoonan euron luokkaan ja maaliskuussa 2022 Janne myi yrityksensä ja teki EXITIN. Tämän aikana Janne on ollut useassa lehdessä, radiossa sekä mm. Diili-ohjelmassa. Tätä nykyä keskittyy valmentamiseen sekä uusien asioiden kehittämiseen.

INSPIRAATIOTA: