+358 40 1259 291

13 touko, 2024 - Kirjoittaja: Janne Immonen

Uusin Airbnb-asiakaspolun Kehitys: Janne Immosen Airbnb-kokemukset

Tervehdys kaikille! Olen Janne Immonen - yrittäjä, Airbnb-isäntä ja oman Airbnb-tyylisen hotellini omistaja. Tänään puhumme aiheesta, joka on ratkaisevan tärkeää minkä tahansa majoitusliiketoiminnan menestykselle: Asiakaspolusta. Aloitetaan kertomalla, kuinka kaikki alkoi ja millaisia haasteita koin ensimmäisissä vaiheissa.

Alku oli karikkoista

Kun perustin vanhan postitalon Airbnb-toiminnalle, minulla ei ollut kokemusta vastaavasta toiminnasta. Ensimmäiset päivät olivat todellakin silmiäavaava kokemus - ja kovin hankala sellainen!

"Alussa se oli ihan hirveetä, koska en ollut laittanut asioita kuntoon. Puhelin soi taukoamatta kysymyksillä siitä, miten pääsee sisään tai löytää perille."

Ensimmäiset asiakkaat soittivat jatkuvasti ja kyselyitä tuli enemmän kuin ehdin vastata. Kävi selväksi, että jotain täytyi muuttaa, ja nopeasti.

Asiakaspolun kehittäminen

Ymmärsin, että ongelmani johtuivat puutteellisesti suunnitellusta asiakaspolusta. Asiakaspolku tarkoittaa kaikkia niitä vaiheita, joita asiakas kulkee varauksen tekemisestä aina majoituksen päättymiseen. Pian aloin kehittelemään ratkaisuja, jotka auttaisivat vähentämään sekä asiakkaiden että oman pääni vaivaa.

Avainratkaisut:

 • Automaattiluko: Ovien varustaminen koodilukoilla mahdollisti asiakkaiden sujuvan sisäänpääsyn ilman, että minun tarvitsi olla paikalla henkilökohtaisesti avaimia ojentamassa.

 • Tiedonkulku: Rupesin lähettämään asiakkaille kattavat ohjeet sähköpostitse heti, kun varaus oli vahvistettu. Ohjeissa kerrottiin muun muassa sisäänkirjautumisesta, pysäköinnistä ja Wifi-yhteydestä.

 • Pysäköinti ja saapumisohjeet: Selkeät ohjeet auton parkkeeraukseen ja kulkureitti huoneistolle sisäänkirjautumisen yhteydessä osoittautuivat kullanarvoisiksi.

Nämä muutokset vähensivät puhelinsoittojen määrää huomattavasti, ja samalla asiakastyytyväisyys parani kun he tiesivät tarkalleen, mitä odottaa.

Viestien automatisointi

Seuraava askel polun hiomisessa oli viestinnän automatisointi. Käyttöönotin järjestelmän, joka lähettää automaattisesti viestit asiakkaille heidän koko majoitusprosessinsa aikana:

 1. Saapumispäivän muistutus ja ohjeet.

 2. Tiedot alueen palveluista ja nähtävyyksistä.

 3. Muistutus uloskirjautumisesta ja ohjeet avainten palautukseen.

 4. Palautekysely majoituksen jälkeen.

Jokainen viesti on suunniteltu lisäämään asiakkaan mukavuutta ja vähentämään tarvetta olla yhteydessä minuun henkilökohtaisesti.

Vinkkejä oman Airbnb-asiakaspolun kehittämiseen

Jos haluat kehittää oman liiketoimintasi asiakaspolkua, suosittelen aloittamaan siitä, että kirjaat ylös kaikki asiakkaan kohtaamat kosketuspisteet varauksesta lähtien. Kartoita, missä kohtaa asiakkaat kokevat epävarmuutta tai tarvitsevat lisätietoja.

Aloita yksinkertaisesti ja lisää viestien määrää asteittain. Voit myös käyttää hyväksi erilaisia työkaluja viestien automatisointiin, kuten vaikkapa WhatsApp Business tai sähköpostin automaattiset vastaajat.


Nämä toimenpiteet ovat olleet omassa toiminnassani mullistavia. Mitä paremmin olet suunnitellut asiakkaan matkan alusta loppuun, sitä sujuvammin kaikki sujuu - ja sitä enemmän voit keskittyä muihin yrittäjän tehtäviin. Toivottavasti jaoin inspiraatiota ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua kehittämään majoitusbisnestäsi. Kysymyksiä tai kommentteja? Ota rohkeasti yhteyttä sosiaalisessa mediassa tai soita minulle!

Muista: "Rock your day every day. Yeah, yeah, yeah."

Kirjailijasta

Janne Immonen

Janne Immonen on sociaalisesta mediasta ja TV:Stä tuttu sekä Rock Your Day:n perustaja. Janne on myös:

 • Valmentaja
 • Juuri EXITIN tehnyt yrittäjä
 • Hotellin omistaja
 • Kirjailija.

Vuonna 2015 Janne perusti ensimmäisen yrityksen, osti 12 asuntoa 1.vuoden aikana, joiden ansiosta pystyi jäämään töistä pois ja keskittymään yrityksen kasvattamiseen. Kalustettuja asuntoja tarjoava yritys nousi liikevaihdossa 2 milljoonan euron luokkaan ja maaliskuussa 2022 Janne myi yrityksensä ja teki EXITIN. Tämän aikana Janne on ollut useassa lehdessä, radiossa sekä mm. Diili-ohjelmassa. Tätä nykyä keskittyy valmentamiseen sekä uusien asioiden kehittämiseen.

INSPIRAATIOTA: