+358 40 1259 291

Ammattimainen Airbnb – Kuinka luoda menestyvä ja mukava majoitusliike

10 huhti, 2023 - Kirjoittaja: Janne Immonen

Aloitetaanpa ammattimaisesta Airbnb:stä ja siitä, kuinka voit luoda majoitusliikkeen, joka on paitsi mukava ja viihtyisä, myös tehokkaasti hallittu ja tuottava. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi avainkohdat, joiden avulla voit saavuttaa tämän tavoitteen.

Asuntojen suunnittelu ja sisustus

  1. Ensimmäinen askel ammattimaisen Airbnb:n luomisessa on asuntojen suunnittelu ja sisustus. On tärkeää panostaa laatuun ja mukavuuteen, jotta vieraat tuntevat olonsa kotoisaksi. Vältä kirpputorilta tai kierrätyskeskuksesta ostettuja vanhoja rojuja, vaikka ne olisivatkin edullisia. Sen sijaan valitse laadukkaita huonekaluja ja sisustuselementtejä, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Muista käyttää ammattilaisia valokuvien otossa. Ne maksavat itsensä nopeasti takaisin

Systeemien rakentaminen ja ulkoistaminen

  1. Ammattimaisen Airbnb:n pyörittäminen vaatii tehokkaat systeemit ja prosessit. Rakenna selkeät ohjeistukset ja toimintatavat, joiden avulla voit ulkoistaa tehtäviä esimerkiksi siivouspalveluille tai huoltoyhtiöille. Tämä vapauttaa aikaasi keskittyä muihin liiketoiminnan osa-alueisiin ja kehittämiseen.

Ammattimaiset järjestelmät asuntojen hallinnointiin

  1. Käytä ammattimaisia järjestelmiä asuntojen hallinnointiin ja varauksien käsittelyyn. Tämä tekee liiketoiminnasta helpommin hallittavaa ja tehokkaampaa. Hyödynnä esimerkiksi Airbnb:n tarjoamia työkaluja, kuten kalenterin synkronointia ja automaattisia vastauksia, sekä ulkoisia ratkaisuja, kuten pms järjestelmää ja siihen liittyviä muita ohjelmia

Älä yritä tehdä kaikkea itse

  1. Vaikka on tärkeää tuntea liiketoimintasi jokainen osa-alue, on myös tärkeää ymmärtää, milloin on parempi ulkoistaa tehtäviä tai konsultoida asiantuntijoita. Älä yritä tehdä kaikkea itse, vaan anna ammattilaisten hoitaa asioita, joissa heillä on enemmän osaamista ja kokemusta.
  2. Jatkuva oppiminen ja kehittäminen

Menestyvä ammattimainen Airbnb vaatii jatkuvaa oppimista ja kehittymistä. Seuraa alan trendejä, parhaita käytäntöjä ja asiakaspalautetta, jotta voit jatkuvasti parantaa liiketoimintaasi. Osallistu kursseille, verkostoidu muiden Airbnb-isäntien kanssa ja lue alan julkaisuja, jotta pysyt ajan tasalla ja voit tehdä asioita entistä paremmin ja tehokkaammin.

  1. Yhteenveto

Ammattimaisen Airbnb:n luominen edellyttää huolellista suunnittelua, tehokkaita järjestelmiä ja jatkuvaa kehittymistä. Panostamalla laatuun, mukavuuteen, asiakaspalveluun ja markkinointiin voit luoda menestyvän ja tuottavan majoitusliikkeen. Muista aina pyrkiä parhaaseen mahdolliseen asiakaskokemukseen ja noudattaa paikallisia määräyksiä ja lakeja, jotta liiketoimintasi pysyy vastuullisena ja kestävänä.

Kirjailijasta

Janne Immonen

Janne Immonen on sociaalisesta mediasta ja TV:Stä tuttu sekä Rock Your Day:n perustaja. Janne on myös:

  • Valmentaja
  • Juuri EXITIN tehnyt yrittäjä
  • Hotellin omistaja
  • Kirjailija.

Vuonna 2015 Janne perusti ensimmäisen yrityksen, osti 12 asuntoa 1.vuoden aikana, joiden ansiosta pystyi jäämään töistä pois ja keskittymään yrityksen kasvattamiseen. Kalustettuja asuntoja tarjoava yritys nousi liikevaihdossa 2 milljoonan euron luokkaan ja maaliskuussa 2022 Janne myi yrityksensä ja teki EXITIN. Tämän aikana Janne on ollut useassa lehdessä, radiossa sekä mm. Diili-ohjelmassa. Tätä nykyä keskittyy valmentamiseen sekä uusien asioiden kehittämiseen.

INSPIRAATIOTA: