+358 40 1259 291

Asuntosijoittaminen erot pikkukaupunki vs. iso kaupunki

8 tammi, 2024 - Kirjoittaja: Janne Immonen

Asuntosijoittaminen erot pikkukaupunki vs. iso kaupunki


Katso YOUTUBE VIDEO

Tervetuloa Asuntosijoittamisen Maailmaan

Tervehdys kaikille. Tällä videolla käydään läpi asuntosijoittamista pikkukaupungissa tai isommassa kaupungissa, kuten Jyväskylässä, missä tällä hetkellä ollaan täällä Harjulla.

Esittelyssä: Janne Immonen, Monipuolinen Sijoittaja

Minä olen Janne Immonen, olen yrittäjä, kirjailija, asunto- ja kiinteistösijoittaja. Minulla on kymmeniä asuntoja, omia kiinteistöjä. Lisäksi minulla on Airbnb-kämppiä sekä kokonainen kiinteistö, missä harjoitan hotellitoimintaa.

Asuntosijoittamisen Alku: Ensimmäiset Askeleet

Mähän aloitin sijoittamalla asuntoihin 2014 vuoden lopussa. Siitä meni reilu vajaa puolitoista vuotta, niin mä pystyin jäämään töistä pois ja keskittymään täysillä pelkästään asuntosijoittamiseen.

Kohteiden Vertailu: Jyväskylä vs. Varkaus

Tällä videolla käydään nyt esimerkkinä läpi kaksi minun omaa kohdetta. Toinen on täällä Jyväskylässä, Jyväskylän parhaalla paikalla Lutakossa. Siellä mä tarjon kalustettuja asuntoja ja mä ostin sen asunnon nyt tämän vuoden syksyllä. Se on ollut mulla nyt pari kuukautta ja sen päälle käyvään Varkaudesta kolme asuntoa, mitkä ostin 2015 kesällä. Millä tavalla ne on erilaisia sijoituksia.

Jyväskylän Lutakko: Kalustetut Asunnot ja Niiden Tuotot

Ja Jyväskylästä, Lutakosta, sehän on ihan tosi mediaseksikästä ja tosi siistiä omistaa semmoinen hieno uusi asunto, missä voisi kelpaa vaikka itsekin käydä lomailemassa tai itse asumassa. Se on tosissaan Jyväskylän parhaalla paikalla 2022 valmistuneessa kerrostalossa ja asunnon hinta on 150-160 000 euroa. Ja mitä semmoista asunnosta saa vuokraa tyhjänä, nyt puhutaan tyhjästä asunnosta, niin asunnosta saa vuokraa 600-625 euroa joka kuukausi. Se kuulostaa äkkiseltä ihan kivalle, mutta nyt kun taas korot on noussut, niin rahoitusvastike on semmoiset reilu 400 euroa ja yhtiövastike on 150, niin siitä tulee 550 vesimaksu päälle, niin sitä jää parikymppiä kouraa joka kuukausi, jos se normaalilla tavalla vuokraa. Sitten kun ensi vuonna siihen tulee vielä nämä lainanlyhennykset päälle, niin sehän menee miinukselle ihan roppakaupalla ja siihen pitää itse pystyä laittamaan monta sataa euroa joka kuukausi päälle.

Varkauden Sijoitusstrategia: Pienet Luhtitaloyksiöt

Mä oon tietysti vuokrannut sitä kalustettuna, mä pystyn sillä tavalla sitä tuottoa saamaan siitä ylöspäin. Mutta tällä videolla ei käydä sitä kalustuspuolta niinkään läpi. Entäs sitten Varkaudessa? Siellä maksaa siisti 30 neliön luhtitaloyksiö suurin piirtein 20 000 euroa. Ja mä ostin sieltä kolme niitä, niin hintataso on tommonen yhteensä 60 000 ja yhtiövastike on yhtiölainan kanssa yhteensä 100 euroa. Eli 75 plus 25 euroa, eli satasen joka kuukausi. Ja vuokraa niistä saa 300-350 joka kuukausi. Ja sitten mietitään, että mulla on kolme niitä, niin niistä saa noin tuhat euroa joka kuukausi vuokraa vähennettynä vastikkeet.

Tuottovertailu: Jyväskylä vs. Varkaus

300 eli 700 euroa jää näppiin joka kuukausi. Ja on pitänyt 60 000 euroa laittaa omaa rahaa ja saada 700 euroa näppiin. Sitten Jyväskylän parhaalla paikalla. 150 000 ja sulle jää 20 joka kuukausi, ensi vuonna menee maksettavaksi. Niin siinä voi vähän miettiä, että mikä niistä on parempi sijoitus. Se ei ole todellakaan niin siistiä omistaa niitä kämppiä sieltä varkaudesta, mutta ne tuottaa sitä rahulia ja tiliä joka ikinen kuukausi tässä.

Sijoitusfilosofiani: Tuotto vs. Arvonousu

Arvon nousua ei ole välttämättä ihan kovin paljon odotettavissa, mutta ne onkin jo tässä vuosien aikana maksanut ihdessä jo pois. Mä oon saanut sieltä kaikki rahat pois niistä. Ja Jyväskylässä on tietysti vasta homma alullaan tässä, että niitä pitää kalustettuna ehtiä asukkaita siihen, että päästään voitolle. Mutta pitkäaikaisena sijoituksena Varkauden yksiöt on ihan loistava vaihtoehto.

Myyntitarjous: Varkauden Yksiöt Myynnissä

Ja loppuun haluankin vielä sanoa, että jos haluat Varkaudesta ostaa yksiöitä, mulla olisi niitä tarjolla. Pistä mulle viestiä tai soita 040-1259-291 tai laita sähköpostia janne@rockyourday.fi, niin katsotaan sulle sopiva paketti sieltä. Mulla itellään tarkoitus keskittyä kokonaisiin kerrostaloihin ja sen takia mä myyn noita pikkunippuja pois, mitä mulla on yksittäisissä taloissa.

Lisätietoa asunnoista

Lopuksi: Sijoitusasunnon Valinnan Tärkeys

Tässä samassa taloyhtiössä mulla on tosissaan kolme asuntoa tällä hetkellä, mistä tulee vuokratuottoa. Tuhat euroa joka kuukausi. Yhtiövastikkeet on 300, eli siitä jää 700 euroa. Viivan alle joka kuukausi. Hintalappu on 60 tonnia. Siistä vaan ostamaan. Kiitos ihan mielettömästi. Muista tykätä, muista kommentoida. Ja muista tarkkaan miettiä, kun olet ostamassa niitä sijoitusasuntoja, että kannattaako ostaa se kaikkein kallin ja hienoin. Minulla nyt oli syytä, että halusin täältä ostaa, mutta en missään nimessä normaalitapauksessa suosittele ostamaan sellaista asuntoa. Että… Se ei tuota omiaan pois. Kiitos ihan mielettömästi. Nähdään seuraavalla videolla.

Jos haluat oppia lisää suosittele Next Level Real Estate valmennusta

Next Level Real Estate – Ammattimainen Asuntosijoittaminen

Kirjailijasta

Janne Immonen

Janne Immonen on sociaalisesta mediasta ja TV:Stä tuttu sekä Rock Your Day:n perustaja. Janne on myös:

  • Valmentaja
  • Juuri EXITIN tehnyt yrittäjä
  • Hotellin omistaja
  • Kirjailija.

Vuonna 2015 Janne perusti ensimmäisen yrityksen, osti 12 asuntoa 1.vuoden aikana, joiden ansiosta pystyi jäämään töistä pois ja keskittymään yrityksen kasvattamiseen. Kalustettuja asuntoja tarjoava yritys nousi liikevaihdossa 2 milljoonan euron luokkaan ja maaliskuussa 2022 Janne myi yrityksensä ja teki EXITIN. Tämän aikana Janne on ollut useassa lehdessä, radiossa sekä mm. Diili-ohjelmassa. Tätä nykyä keskittyy valmentamiseen sekä uusien asioiden kehittämiseen.

INSPIRAATIOTA: