+358 40 1259 291

Kokonaisen kerrostalon ostaminen – Monipuoliset mahdollisuudet ja hallinnan helppous

10 huhti, 2023 - Kirjoittaja: Janne Immonen
Oletko koskaan miettinyt, miksi jotkut sijoittajat ja yritykset päättävät ostaa kokonaisen kerrostalon sen sijaan, että ostaisivat vain yksittäisiä asuntoja? Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi neljä tärkeää syytä, joiden vuoksi kokonaisen kerrostalon hankkiminen voi olla erinomainen vaihtoehto.

  1. Pääsee brändäämään ja markkinoimaan koko taloa

Kun omistat koko kerrostalon, sinulla on mahdollisuus brändätä ja markkinoida taloa juuri sellaiseksi kuin haluat. Voit luoda ainutlaatuisen ilmeen ja tunnelman, joka erottaa talosi kilpailijoista ja houkuttelee juuri oikeanlaisia asukkaita. Tämä voi auttaa sinua saavuttamaan korkeammat vuokratasot ja pitämään asunnot paremmin täytettyinä.

  1. Pystyy paremmin kilpailuttamaan palveluntarjoajat

Kun omistat koko kerrostalon, voit kilpailuttaa palveluntarjoajat kuten siivous-, huolto- ja remonttifirmat tehokkaammin. Voit neuvotella paremmat hinnat ja ehdot, kun ostat palveluita suuremmassa mittakaavassa. Tämä voi säästää huomattavasti kuluissa ja parantaa talon tuottoa.

  1. Pystyy helpommin rakentamaan systeemit, jotka pyörittävät taloa

Kun omistat koko kerrostalon, sinulla on mahdollisuus rakentaa järjestelmät, jotka tekevät talon hallinnasta ja ylläpidosta tehokkaampaa ja helpompaa. Voit esimerkiksi luoda yhtenäiset vuokrasopimukset, raportointijärjestelmät ja huoltokäytännöt, jotka koskevat koko taloa. Tämä voi vähentää hallinnollista työtä ja tehdä talon pyörittämisestä sujuvampaa.

  1. Remonttien tekeminen, koordinoiminen ja aloitus helpottuu

Kun olet kerrostalon omistaja, sinulla on enemmän valtaa ja kontrollia remonttien suunnittelussa ja toteutuksessa. Voit päättää remonttien aikatauluista, budjeteista ja toteuttajista sekä koordinoida niitä tehokkaammin. Näin voit varmistaa, että remontit tehdään laadukkaasti ja talon arvo säilyy tai jopa nousee.

Loppusanat:

Kokonaisen kerrostalon ostaminen ei ole kaikille sopiva vaihtoehto, mutta se

tarjoaa monia etuja, jotka voivat tehdä siitä houkuttelevan sijoituksen oikeissa olosuhteissa. Brändäämisen ja markkinoinnin mahdollisuudet, parempi kilpailutuskyky palveluntarjoajien suhteen, tehokkaammat järjestelmät talon pyörittämiseksi ja helpompi remonttien koordinointi ovat vain muutamia syitä, miksi kokonaisen kerrostalon hankkiminen voi olla järkevää.

Jos olet kiinnostunut ostamaan kokonaisen kerrostalon, kannattaa ottaa huomioon sen vaatima suurempi pääoma, talon hallinnointiin liittyvät velvollisuudet sekä mahdolliset riskit, kuten yllättävät korjauskustannukset tai vuokra-asuntojen tyhjäkäynti. Huolellinen suunnittelu, markkinoiden tuntemus ja ammattitaitoinen neuvonta voivat auttaa sinua tekemään parhaan mahdollisen päätöksen ja saavuttamaan menestystä kerrostalosijoittajana.

Kun olet päättänyt, että kokonaisen kerrostalon ostaminen on oikea vaihtoehto sinulle, seuraava askel on löytää sopiva kohde. Tee kattava markkina-analyysi, tutustu erilaisiin talotyyppeihin ja niiden sijainteihin, ja pyydä asiantuntijoiden neuvoja rahoituksen ja hallinnoinnin järjestämisessä. Näin voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tuoton sijoituksellesi ja nautit kerrostalon omistamisen monista eduista

Kirjailijasta

Janne Immonen

Janne Immonen on sociaalisesta mediasta ja TV:Stä tuttu sekä Rock Your Day:n perustaja. Janne on myös:

  • Valmentaja
  • Juuri EXITIN tehnyt yrittäjä
  • Hotellin omistaja
  • Kirjailija.

Vuonna 2015 Janne perusti ensimmäisen yrityksen, osti 12 asuntoa 1.vuoden aikana, joiden ansiosta pystyi jäämään töistä pois ja keskittymään yrityksen kasvattamiseen. Kalustettuja asuntoja tarjoava yritys nousi liikevaihdossa 2 milljoonan euron luokkaan ja maaliskuussa 2022 Janne myi yrityksensä ja teki EXITIN. Tämän aikana Janne on ollut useassa lehdessä, radiossa sekä mm. Diili-ohjelmassa. Tätä nykyä keskittyy valmentamiseen sekä uusien asioiden kehittämiseen.

INSPIRAATIOTA: