+358 40 1259 291

Kolme asiaa miksi sijoittaa yrityksen kautta asuntoihin

2 maalis, 2024 - Kirjoittaja: Janne Immonen

Sijoittaminen asuntoihin yrityksen kautta: Käytännön opas

Terve! Tänään sukellamme syvälle aiheeseen, joka on monille sijoittajille sekä haave että haaste: asuntosijoittaminen yrityksen kautta. Kertomukseni alkaa vuodesta 2015, jolloin otin ensiaskeleet kohti yritysmuotoista asuntosijoittamista. Kipinä yrittäjyyteen oli syttynyt jo aiemmin, mutta konkreettisia vastauksia ja opastusta yrityksen kautta sijoittamisen saloihin oli vaikea löytää.

KATSO YOUTUBE VIDEO

Yrityksen perustaminen sijoitustoimintaa varten

Aloittaessani matkani, kohtasin neuvon, joka ei vastannut sisäistä paloani: “Ei kannata perustaa firmaa vain asuntosijoittamista varten”. En kuitenkaan antanut tämän lannistaa itseäni, sillä halusin nimenomaan yhdistää yrittäjyyden ja sijoittamisen. Perustin yrityksen ja aloin aktiivisesti etsiä sijoitusasuntoja, joiden tuotto varmistaisi yrityksen jatkuvan kassavirran.

Ensimmäiset asuntokaupat ja rahoitus

Löysin kolme asuntoa, jotka halusin ostaa, ja sain pankista lainan koko summaan. Tämä onnistui, koska olin aikaisemmin ostanut asunnon edukkaasti ja kohentanut sen arvoa pienellä remontilla. Kun vastaavasta taloyhtiöstä myytiin asunto tuplahintaan, todistin pankille asuntoni arvon nousseen. Tämä antoi mahdollisuuden ostaa lisää asuntoja ja saada yrityksen pyörimään.

Yllätykset ja haasteet

Kohtasin haasteita, kuten korkeammat korot yrityslainoissa ja maksimissaan 10 vuoden laina-ajat. Nämä seikat eivät kuitenkaan lannistaneet minua, sillä ymmärsin, että jokainen alku sisältää haasteita. Vuosien saatossa olen maksanut lainat pois ja yrityksen asuntosalkku on kasvanut.

Miksi sijoittaa yrityksen kautta?

Verotuksen hyödyt: Yksityissijoittajana pääomatulojen verotus voi nousta jopa 34 prosenttiin, kun taas yrityksen kautta sijoittamalla voitosta maksetaan vain 20 prosentin vero. Lisäksi yritys voi vähentää kuluja, kuten kirjanpito- ja pankkikuluja, verotuksessa.

Riskeiltä suojautuminen: Yrityksen kautta sijoittaminen tarjoaa suojaa henkilökohtaisia taloudellisia riskejä vastaan. Jos investointi epäonnistuu, vastuu rajoittuu yrityksen omaisuuteen, suojellen näin henkilökohtaista varallisuutta.

Lisämahdollisuudet ja kasvu: Yrityksen kautta sijoittaminen avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kuten vuokrauspalvelut yrityksille ja yksityishenkilöille. Yritysstruktuuri mahdollistaa myös alv-vähennykset tietyissä toiminnoissa, kuten Airbnb-toiminnassa.

Opit ja vinkit uusille sijoittajille

Matkani on opettanut minulle, että yrityksen kautta sijoittaminen vaatii huolellista suunnittelua, erityisesti verotuksen, rahoituksen ja riskienhallinnan osalta. Olen joutunut selvittämään monet asiat “kantapään kautta”, mutta kokemukseni ansiosta olen nyt luonut valmennuksen, joka käy läpi yrityksen kautta sijoittamisen kaikki aspektit. Jos haluat oppia/tietää lisää -> https://rockyourday.fi/asuntosijoittaminen-osakeyhtion-kautta/

Päätelmä

Sijoittaminen asuntoihin yrityksen kautta ei ole kaikkein helpoin tai yksinkertaisin reitti, mutta se tarjoaa merkittäviä etuja verotuksessa, riskienhallinnassa ja sijoitustoiminnan laajentamisessa. Jos haluat oppia lisää ja välttää yleisimmät kompastuskivet, suosittelen tutustumaan erikoistuneeseen valmennukseeni. Onnea matkaan kohti vaurautta ja yrittäjyyttä asuntosijoittamisen parissa!

Kirjailijasta

Janne Immonen

Janne Immonen on sociaalisesta mediasta ja TV:Stä tuttu sekä Rock Your Day:n perustaja. Janne on myös:

  • Valmentaja
  • Juuri EXITIN tehnyt yrittäjä
  • Hotellin omistaja
  • Kirjailija.

Vuonna 2015 Janne perusti ensimmäisen yrityksen, osti 12 asuntoa 1.vuoden aikana, joiden ansiosta pystyi jäämään töistä pois ja keskittymään yrityksen kasvattamiseen. Kalustettuja asuntoja tarjoava yritys nousi liikevaihdossa 2 milljoonan euron luokkaan ja maaliskuussa 2022 Janne myi yrityksensä ja teki EXITIN. Tämän aikana Janne on ollut useassa lehdessä, radiossa sekä mm. Diili-ohjelmassa. Tätä nykyä keskittyy valmentamiseen sekä uusien asioiden kehittämiseen.

INSPIRAATIOTA: