+358 40 1259 291

Vapaus yrittäjyydessä – Miten luodaan vapautta ja miten sitä voidaan menettää

10 huhti, 2023 - Kirjoittaja: Janne Immonen
Yrittäjyys on monille unelma, joka tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa itseään, tehdä intohimoistaan työtä ja luoda itselleen taloudellista vapautta. Kuitenkin yrittäjyyteen liittyy myös haasteita ja vastuuta, jotka voivat vaikuttaa vapauden tunteeseen. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme, miten yrittäjänä voi lisätä vapauttaan ja miten sitä voi menettää.

Vapautta lisäävät systeemit

 1. Ajanhallinta: Hyvät ajanhallintataidot ovat yrittäjän tärkeimpiä työkaluja. Opi priorisoimaan tehtäväsi ja suunnittele työpäiväsi tehokkaasti, jotta voit keskittyä tärkeisiin asioihin ja vapauttaa aikaa muille elämän osa-alueille.
 2. Delegointi: Yrittäjän ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Opi jakamaan tehtäviä ja vastuuta työntekijöille tai yhteistyökumppaneille, jotta voit keskittyä ydinosaamiseesi ja vapauttaa aikaa kasvulle.
 3. Talouden suunnittelu ja seuranta: Budjetoi tarkasti ja seuraa talouden kehitystä säännöllisesti. Näin varmistat, että yrityksesi on vakaa ja sinulla on riittävästi rahaa toiminnan pyörittämiseen ja investointeihin.

Oikeanlaiset yhteistyökumppanit

 1. Valitse kumppaneita huolellisesti: Etsi yhteistyökumppaneita, joiden arvot ja tavoitteet vastaavat omiasi. Hyvä kumppani auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaa ja saavuttamaan tavoitteesi.
 2. Verkostoituminen: Laajenna verkostoasi ja löydä uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön. Verkostojen avulla voit löytää uusia asiakkaita, sijoittajia tai liikekumppaneita, jotka auttavat sinua kasvamaan ja kehittymään.

Vapautta voi viedä

 1. Tehottomuus: Huono ajanhallinta ja tehtävien jakamisen puute voivat johtaa tehottomuuteen ja kasvattaa stressiä. Tämä voi viedä vapautta ja vaikuttaa negatiivisesti yrityksen kehitykseen.
 2. Vääränlaiset työntekijät: Huonosti valitut työntekijät voivat aiheuttaa ongelmia ja hidastaa yrityksen kasvua. Panosta rekrytoint

ointiin ja valitse työntekijöitä, jotka tukevat yrityksen arvoja ja tavoitteita.

 1. Liika laina: Lainan ottaminen voi olla tarpeellista yrityksen kasvun ja investointien rahoittamiseksi, mutta liika velka voi rajoittaa vapautta ja aiheuttaa taloudellista painetta. Pidä huolta siitä, että lainanotto on harkittua ja yrityksen talous kestää sen.
 2. Liian vähän rahaa tulee sisään: Yrityksen taloudellinen tilanne vaikuttaa suoraan yrittäjän vapauden tunteeseen. Jos rahaa ei tule riittävästi sisään, voi olla vaikeaa kattaa kuluja ja investoida kasvuun. Paranna myynti- ja markkinointistrategioita sekä kehitä uusia tuotteita tai palveluita, jotta saat enemmän tuloja yrityksellesi.

Yrittäjän vapaus ei ole itsestäänselvyys, vaan se vaatii jatkuvaa työtä ja kehittymistä. Oikeanlaisten systeemien ja yhteistyökumppaneiden avulla voit luoda itsellesi vapautta, mutta huomioi myös, että vapaus voi olla vaakalaudalla, jos et pidä huolta tehokkuudesta, työntekijöiden valinnasta ja taloudesta. Onnistuneella yrittäjyydellä ja hyvällä suunnittelulla voit kuitenkin nauttia vapauden tunteesta ja tehdä intohimoistasi menestyksekkään liiketoiminnan.

Kirjailijasta

Janne Immonen

Janne Immonen on sociaalisesta mediasta ja TV:Stä tuttu sekä Rock Your Day:n perustaja. Janne on myös:

 • Valmentaja
 • Juuri EXITIN tehnyt yrittäjä
 • Hotellin omistaja
 • Kirjailija.

Vuonna 2015 Janne perusti ensimmäisen yrityksen, osti 12 asuntoa 1.vuoden aikana, joiden ansiosta pystyi jäämään töistä pois ja keskittymään yrityksen kasvattamiseen. Kalustettuja asuntoja tarjoava yritys nousi liikevaihdossa 2 milljoonan euron luokkaan ja maaliskuussa 2022 Janne myi yrityksensä ja teki EXITIN. Tämän aikana Janne on ollut useassa lehdessä, radiossa sekä mm. Diili-ohjelmassa. Tätä nykyä keskittyy valmentamiseen sekä uusien asioiden kehittämiseen.

INSPIRAATIOTA: